TROUWEN IN TIJDEN VAN CORONA; DE ELOPEMENTTROUWEN IN TIJDEN VAN CORONA; DE ELOPEMENTTROUWEN IN TIJDEN VAN CORONA


Misschien hadden jullie al je bruiloft gepland en gooit het virus roet in het eten, echt balen! Misschien zijn jullie van plan te gaan trouwen en ben je je aan het oriënteren op wat nu de mogelijkheden zijn... Hoe dan ook , het Corona virus heeft op alle vlakken in ons leven invloed, en zeker ook op ons trouwen. Maar liefde is en liefde blijft, niets kan dat veranderen! Dus laten we vooral kijken naar wat wél mogelijk is! Op dit moment zijn er restricties mbt bruiloften, door de Corona epedemie, we hebben te maken met een maximaal aantal mensen die georganiseerd bij elkaar mogen komen, minimale afstanden tussen personen, en op dit moment is reizen naar een ander/ver land niet (goed) mogelijk. Maar.... er is een geweldig alternatief (en zéker geen slap aftreksel) voor de traditionele bruiloft, namelijk een elopement. Een elopement bruiloft bestaat al veel langer, en kreeg ook voor het Corona-virus al steeds meer aandacht. Laten we eens gaan kijken wat het is en misschien is dit wel echt iets voor jullie.

WAT IS EEN ELOPEMENT, EN IS HET IETS VOOR JULLIE?


Wat is een elopement?

Misschien heb je er al wel eens van gehoord; een elopement. De term elopement, in het Nederlands 'schaking' , stond vroeger voor ..'het zonder toestemming wegvoeren van een vrouw, met de bedoeling om met haar te gaan samenwonen of trouwen. Daarbij kan het gaan om een minderjarige vrouw die vrijwillig, maar tegen de zin van haar ouders of voogden wordt meegevoerd. Het kan ook gaan om een ontvoering van een bruid met list, geweld of bedreiging.'... (Wiki) En dat klinkt allemaal niet zo gezellig! Gelukkig zijn de tijden veranderd en wordt deze term tegenwoordig gebruikt voor het trouwen op een manier die juist wél heel erg leuk is. Dit is mijn definitie van hoe een elopement er tegenwoordig eruit ziet:

Een elopement is een bruiloft waarbij de ervaring van het paar de enige leidraad is. Intimiteit en authenticiteit staan centraal. De nadruk ligt op hun ervaring als geliefden, en niet zozeer op de gasten en/of materiele zaken. Er zijn weinig, maar zeer betekenisvolle mensen aanwezig op een voor het bruidspaar persoonlijk belangrijke plek, dit kan zowel dichtbij als ver van huis zijn. 

Zo, dat is dus eigenlijk een hele brede definitie, klopt. Dat is nou precies het mooie ervan, want het gaat erom wat JULLIE als paar willen, wie JULLIE zijn, wat JULLIE voelen, wensen, leuk vinden, van genieten, samen bindt.

  • Bij een elopement draait de hele dag om het bruidspaar. Vaak zijn alleen het paar, de getuigen, een BABS en een fotograaf aanwezig. Soms is er ook een kleine groep familieleden en/of vrienden aanwezig (5-25 p), of aanwezig voor een gedeelte van de dag.
  • Bij een elopement bepalen jullie waar de ceremonie plaats vindt, op een lokatie die voor jullie bijzonder is, dit kan dichtbij huis, of juist ver weg zijn.
  • Elopen is voor mensen die willen trouwen op een manier die een reflectie is van wie ze zijn, zonder de afleiding van een groot feest, stress en materiele zaken, die de intieme ervaring van het trouwen belangrijk vinden,
  • Een elopement is voor mensen die weinig waarde hechten aan een groot, uitbundig feest, maar juist meer waarde hechten aan de intieme ervaring van het trouwen, en de focus op henzelf.


Waarom wil je elopen?

Heerlijk avontuurlijk in een ver land of lekker relaxed thuis in je achtertuin, Wat jullie willen! Wat past bij jullie? waar worden jullie gelukkig van, wat is een weerspiegeling van jullie en jullie relatie?

  • Minder stress, meer plezier. Jullie kunnen je hele dag inplannen met dingen doen die jullie leuk vinden om te doen. Je hebt dus niet de stress van het plannen en vieren van een groot feest met veel mensen, maar je maakt plezier met zn twee (of een klein gezelschap).
  • Een elopement kan overal. Jullie elopement kan overal plaatsvinden; je kan heerlijk in je tuin blijven of juist erop uit trekken naar een ver oord, precies waar jullie zin in hebben.
  • Experience. Jullie geven je geld uit aan de dingen die jullie belangrijk vinden; aan ervaring en niet aan materiële zaken.
  • Eigenzinnig. Jullie trouwdag draait helemaal om jullie, om de intense ervaring van jullie trouwen, precies zoals jullie willen.
  • CORONA - Op dit moment zijn er restricties mbt bruiloften, door de Corona epedemie, we hebben te maken met een maximaal aantal mensen die georganiseerd bij elkaar mogen komen, minimale afstanden tussen personen, en op dit moment is reizen naar een ander/ver land niet (goed) mogelijk. Gelukkig is een elopement een prachtig alternatief! Je kan namelijk ook heel erg goed in je huidige gemeente of op een andere plek in Nederland elopen!


Om je een idee te geven van hoe een elopement er op dit moment uit kan zien, heb ik hieronder een voorbeeld geplaatst.JOS & RENATE

Groningen | 23-08-2020

ELOPEMENT TIMELINEGetting Ready Location: Hotel Prinsenhof

Ceremony Location: Island ‘Drie Oost’ in the waters of ‘Paterswoldsemeer’

Meal/Celebration Location: Scandinavisch dorp, with a private cook.


9:00 am - wake up, breakfast, hair/make-up & getting ready (in different rooms)

11:00 am - First look in the garden of the Hotel Prinsenhof

12:00 am - Boat trip through the city of Groningen, and then heading to the Paterswoldsemeer

2:00 pm - Lunch in Beach club Kaap Hoorn (Paterswoldsemeer)

3:30 pm - Arrival at the Island ‘Drie Oost’

4:00 pm - Ceremonie + location / portrait shoot

6:00 pm - Arrival at the Scandinavisch dorp (rented wooden house), dinner by a private cook

8:00 pm - Photographer leaves, options for a hottub, swimming, campfire, stargazing. Sleeping. 


EEN ELOPEMENT-DAG


Zoals je ziet is een elopement een hele dag (of soms wel twee) , immers je trouwdag neemt ook een hele dag in beslag, niet 1 of 2 uurtjes. Je hoeft jezelf dus niet tekort te doen met 'even snel' trouwen en dan hoppa weer door naar alle ander beslommeringen van de rest van de dag. Een elopement is niet 'alleen maar' een fotoshoot op een prachtige locatie, het is jullie trouwdag, en die verdiend het om prachtig en volledig beleefd en gevierd te worden!


BEN JE ENTHOUSIAST, EN WILLEN JULLIE MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN, SAMEN BRAINSTORMEN EN IDEEËN UITWISSELEN, NEEM DAN CONTACT MET ME OP!