Mijn verhaal


Ik hou van mensen, ik hou van poëzie, ik hou van licht, ik hou van op pad zijn, ik hou van ruigheid, zachtheid, echtheid, herinneringen en nostalgie, romantiek, het randje, Franse lavendel, de Groningse klei, veldbloemen, vintage jurken, zwemmen in de avondzon, koude winterochtenden, ik hou van het echte, de kracht van alle dingen.


Ik ben Machteld, ik woon met mijn man en onze 5 kinderen en kat in Enumatil; een heel klein dorp naast Groningen-stad, ons huis heeft een grote tuin en uitzicht op de molen, waarin ik met mijn man ben getrouwd. Fotografie is al heel lang mijn passie; ik heb mijn eerste bruiloft gefotografeerd toen ik 19 jaar was, om vervolgens naar de kunstacademie te gaan. Hier heb ik mij, naast de technische kant, volop kunnen ontwikkelen op artistiek gebied.

Fotografie is voor mij veel meer dan 'een plaatje schieten' het is voor mij spelen met het licht, het totaal op kunnen gaan in het hier en nu, met oog voor wat er is, wat er gebeurd, de wisselwerking met en tussen mensen. Ik ben beschikbaar door heel Nederland en omdat ik van reizen houd, ook daarbuiten. Ik hou echt van met onze camper erop uit te trekken; korte, maar ook lange reizen. Ik hou van het vastleggen van unieke verhalen en echte emoties.


Naast het fotograferen van liefdesverhalen, werk ik ook graag samen met (kleine) ondernemingen. Bij de zakelijke opdrachten kijken we samen naar wat je nodig bent, en hoe we dat kunnen bereiken. Denk aan beeldverhalen, productfotografie (met sfeer!), maar ook bied ik mentorships en workshops aan.

Ervaringen

Ervaringen

"Met Machteld werken was super. Ze checkte goed wat we fijn zouden vinden. Ze bepaalde niets voor ons en toch waren er subtiele momenten en plekken waar wij niet aan foto's maken dachten, die ze er precies uitpikte. Ze heeft veel oog voor details, die ons net anders maken dan alle anderen. Haar gevoel voor humor, flexibele houding en wie ze is, maakt dat het heerlijk is om Machteld in je buurt te hebben als je zelf en je omgeving in een rollercoaster van emoties zit. Machteld liet ons ontspannen!"

—Henk & Yellie