MIJN ACHTERGOND


Ruim 20 jaar geleden ben ik begonnen met fotografie. Ik heb in eerste instantie mij alles zelf aangeleerd en heb er later voor gekozen om mij zowel technisch als artistiek bij te laten scholen op de kunstacademie in Groningen.

Fotografie is voor mij altijd iets wat dichtbij mij heeft gestaan en voortvloeit uit 'het leven zelf'. Toen mijn kinderen erg klein waren en ik ze veel in de draagdoek droeg, fotografeerde ik dus ook voor draagdoek merken, tijdschriften als Kiindmagazine en voor ondernemers die zich richten op verzorging en ondersteuning van (aanstaande) moeders. Vanuit mijn interesse en voorkeur voor maatschappelijk verantwoorde en duurzame producten werk ik vaak samen met ethisch bewuste (kleine) ondernemers. In 2017 ben ik getrouwd met mijn man, in de molen tegenover ons huis. Heel toevallig werd ik in die tijd benaderd door meerdere bruidsparen met de vraag of ik hun bruiloft wilde fotograferen; zo ben ik weer opnieuw in de bruidsfotografie terecht gekomen.


VOOR WIE IS DE MENTORING


De mentoring die ik aanbied is zowel geschikt voor fotografen als kleine ondernemers. Fotograaf zijn betekent meer dan alleen foto's maken, het is een heel bedrijf runnen. Vanuit mijn ervaring als kleine ondernemer én fotograaf, kan ik jou helpen om zowel je foto-technische kant als beeldende strategie te ontwikkelen, je helpen deze in te zetten voor je brand identity en online zichtbaarheid. Heb jij een bedrijf en wil je zelf je content kunnen maken en via de juiste kanalen je publiek bereiken? Ik wil heel graag mijn kennis met jou delen en met jou meedenken in de stappen die jij wilt gaan zetten. Misschien heb je nog niet een volledig plan voor een bedrijf, maar wil je alleen meer leren over fotografie, dan ben je ook van harte welkom bij mij!


HET AANBOD


De mentorsessies die ik aanbied duren 1 maand, gedurende deze tijd voer je een aantal opdrachten uit. Mijn ervaring is dat het prettig is als je hiervoor de tijd kunt nemen, omdat (persoonlijke en professionele) ontwikkeling niet over 1 nacht ijs gaat. Dit betekend overigens niet dat je fulltime bezig bent met de menstorsessie, de daadwerkelijke gespitste aandacht is in totaal zo ongeveer 12 uur. De sessie is 1 op 1, omdat ik alles afstem op wat jij persoonlijk en voor je bedrijf nodig bent. Ik zal samen met jou ingaan op wat jij al weet (of niet), waar je heen wilt en hoe je daar kunt komen. Ik ondersteun jou bij elke stap onderweg naar jouw doel! Tijdens deze maand hebben we 5 keer (1 maal intake en 4 maal mentoring) contact via beeldbellen. Wanneer je geïnteresseerd bent en beneden klikt op: 'contact', krijg jij van mij een vragenlijst toegestuurd. Op basis van deze vragenlijst en een persoonlijk (beeld) gesprek ga ik een programma voor jou samenstellen.

Wat kan jij verwachten? (Hieronder vind je een voorbeeld; jouw mentorsessie wordt op maat gemaakt en kan er dus anders uitzien)


FOTOGRAFIE

-Technisch gebruik camera (basics & manueel fotograferen)

-Compositie en belichting.

-Consistentie mbt het fotograferen.

-Het selecteren en nabewerken van je beelden. 

-Hoe kan ik een eigen stijl ontwikkelen? (zowel door de manier waarop je fotografeert als door de manier van nabewerken)


WEBSITE/INSTAGRAM

- Hoe kan ik mijn website/Instagram verbeteren op beeldend niveau?

- Hoe zorg ik voor een groter bereik via mijn website/Instagram?

- Hoe zorg ik ervoor dat mijn website/Instagram mijn stijl uitstraalt?


PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

-Waar sta ik? Waar wil ik heen?

-Wat is/zijn mijn drijfveren/ inspiratie?

-Wat zijn mijn zwakkere punten/wat is mijn kracht?


INCLUSIEF:

-1 x Intake gesprek

-4 x Telefonisch (beeld) contact van een uur.

-Een programma op maat (volledige duur: 12 uren verdeeld over 1 maand)

-Een 1 op 1 workshop van 4 uur

-Een serie van 5 foto's van jou aan het werk (gemaakt tijdens de workshop)

-Een op maat gemaakte preset, waar we samen aan werken.

-Nazorg; mentorbegeleiding achteraf (op afstand) voor 4 weken, voor wanneer je nog vragen hebt, advies wilt, feedback, you name it.


€695,-


TESTIMONIAL


Wat mij verraste was hoe Machteld in korte tijd een heel programma had gemaakt en mij gestructureerd bij de hand nam. Door het corona-virus moesten we onze workshop afspraak meermaals verzetten, maar Machteld heeft me extra op weg geholpen waardoor we zelfs nog meer hebben bereikt denk ik. Tijdens onze dag samen viel me op hoe Machteld eigenlijk meer een kunstenares is dan een fotograaf. Dat heeft mij enorm geïnspireerd om weer terug te gaan naar mijn intrinsieke motivatie waarom ik destijds mijn bedrijf ben begonnen, en waarom ik doe wat ik doe. En dat ik het moeten voldoen aan wat andere ook doen los mag laten. Dat heeft me letterlijk bevrijd.


Wat ik erg prettig vond is dat ik met Machteld verder kon praten dan alleen de foto zelf. Voor mij is een kwalitatief mooie foto belangrijk, maar nog belangrijker was om mijn eigen huisstijl neer te zetten. Om via beeldmateriaal een stevige marketing in te gaan zetten en mij daarmee te positioneren. Dankzij Machteld heb ik een stijl gevonden die goed bij mij past en waar ik heel blij van wordt. Ik verheug me erop om deze stijl uit te rollen in mijn bedrijf!


Als ondernemer heb je behoefte aan iemand die je op weg helpt met het vinden van je eigen manier om beeldmateriaal in te zetten voor marketingdoeleinden. Om alles naar een meer professioneel niveau te brengen, zonder dat je gelijk afhankelijk wordt van een grafische vormgever. Bij Machteld heb ik het gevoel dat ze weet waar ze over praat. Ik ben heel erg blij met de resultaten van onze opdracht. In mijn ogen is Machteld een echte vakvrouw, professioneel en persoonlijk tegelijk. Heel erg bedankt!


Gisela.