Elopement bruiloft in Blauwestad, Groningen.

Wat een prachtige dag was dit. Intiem, bijzonder en ingetogen. Gerda kende ik nog van toen we tieners waren, maar we waren elkaar al jaren uit het oog verloren. Vorig jaar kregen we weer contact en aan het einde van het jaar 2019 vroeg ze of ik de bruiloft van haar en haar toekomstige man wilde fotograferen. Eerst gepland ergens in het voorjaar van 2020, maar toen bij Gerda plotseling borstkanker werd geconstateerd, wilden ze zo snel mogelijk trouwen en zou het nu eerst een kleine, intieme bruiloft worden, waarbij alleen zij tweeën en Gerda haar twee kinderen aanwezig zouden zijn. Om een jaar later een groot feest te gaan geven.

De dag begon met een grijze donkere lucht en veel wind, zeker bij mijn aankomst bij Blauwestad waaide het nog harder dan onderweg. Ik heb even een rondje gelopen over de dijk om me vervolgens te melden bij het huis van Jarke en Gerda. Daar maken Jarke en de dochters zich eerst klaar, daarna helpen Jessica en Lotte hun moeder in haar prachtige jurk. Buiten op de dijk hebben we gewandeld, uitgewaaid, foto's gemaakt én kwam op het einde van de middag de zon erbij! Na de huwelijksvoltrekking dronken we whiskey en aten we taart. Ik ken Gerda als een stoere, maar lieve vrouw. En dat zag ik op deze dag zeker terug. Ook zag ik de innige liefde tussen alle vier. Bedankt lieve mensen dat ik bij jullie bijzondere dag mocht zijn!


Fotografie: Machteld Kroon | Trouwlocatie: Blauwestad | Trouwjurk: Assepoester