Gefeliciteerd! Je bent verloofd.... maar WAT NU?


Nou... je tante wil weten wanneer de grote dag is, het meisje dat naast je zat in de brugklas, wil weten of je decor nodig bent omdat ze iemand kent, en je beste vriendin schrijft haar toespraak al. Klinkt bekend? Er zijn wat insider-tips die ik je niet wil onthouden, hier komen ze!


1. Vier het!

Begin niet meteen met de planning, maar geniet er echt even van om pas verloofd te zijn. Neem de tijd om een paar dagen (of langer) het nieuws voor jullie zelf te houden, het samen met elkaar te vieren, geniet ervan, je bent net verloofd met je allerbeste vriend en maatje, dit moment gebeurd maar 1 keer in je leven! Maak je geen zorgen over wie je het eerst zult vertellen en wie het meteen moet weten, eerst genieten en jullie verloving samen vieren!


2. Schrijf op hoe de aanzoek is gegaan, met alle details zo levendig mogelijk.

Dit is alleen voor jullie ogen bestemd en voor niemand anders. De komende paar maanden vertel je in elk gesprek hoe de aanzoek gegaan is, en elke keer dat je het verhaal verteld, kan je kleine details vergeten... de twee maanden gaan voorbij, en je geheugen kan een beetje wazig worden. Ga terug en lees het voorstel om de zoveel tijd opnieuw. Onthoud wat belangrijk is. Dit is ook erg leuk om na jaren getrouwd te zijn weer opnieuw te lezen!


3. Bepaal je prioriteiten voordat je geld uitgeeft.

Maak een lijst van wat voor jullie het belangrijkst is, en maak daarbij het financiële plaatje op. Locatie, fotograaf en kleding nemen het grootste deel van je budget in, het boeken van deze drie aspecten zouden # 1, #2 en # 3 op je lijst moeten zijn. De locatie + fotograaf boek je ook het meest vooruit, tot een jaar of meer. Als je je zinnen hebt gezet op een locatie of fotograaf, kan je dit hebt beste zo snel mogelijk regelen. Deze prioriteiten helpen je bij het in kaart brengen van je uitgaven en houden je budget binnen je grenzen. Om uit te komen met je budget moet je belangrijke keuzes maken, en ook slimme keuzes; Kies je voor gepersonaliseerde cupcakes met bladgoud van €2600 of een fotograaf die je mooie foto's geeft die je bewaard voor de rest van je leven?


4. Neem de tijd om het jullie familie te vertellen.

Of je nu wel of niet een enorm trouwfeest geeft, je familie zal het erg waarderen als je hen persoonlijk vertelt dat je verloofd bent. Niemand houdt ervan om dingen van internet te moeten plukken. Dit is een spannende tijd voor je, maar ook je familie is blij. Ze hebben jullie relatie zien bloeien en groeien - het maken van dat persoonlijke telefoontje of etentje om hen te vertellen over jullie volgende hoofdstuk betekent meer dan je misschien weet.


5. Raak niet verstrikt in alle plannen

Raak niet verstrikt in alle plannen die je wilt maken voor je huwelijk, uiteindelijk gaat het erom dat je een onvergetelijke dag hebt met de liefde van je leven, die hoe dan ook geweldig zal zijn. En maak de keuzes die jullie zelf graag willen; Wil je een elopment bruiloft? Doe het! Wil je een mega grote bruiloft geven met de meest sjieke details, maar vind je moeder ze niet leuk? Doe het toch! Doe waar je je zelf het beste bij voelt, het gaat immers om jullie! Het is jullie bijzondere dag en nadat je bent getrouwd met je beste vriend, kan niets dat verpesten. Maar onthoud ook het grotere plaatje tijdens het plannen, of je nu wel of niet gepersonaliseerde servetten hebt, dat is niet hetgeen dat je je over 50 jaar zult herinneren.